Cookies are small text files downloaded to your computer. This website may use cookies and similar technologies for different purposes.

If you not change browser settings, you agree to it. Do you accept them?

GRATIS FRAGT VED KØB FOR MINDST 500 KR !!! √

Tom kurv

Hvorfor vælge bæredygtigt og miljøvenligt garn?

 

Bæredygtigt, miljøvenligt, dyrevelfærd og økologisk garn !
Mange strikkere er ikke klar over den enorme indflydelse, de har på vores miljø. Men at man selv kan bidrage til at passe på Jorden ud fra de valg vi tager, når vi køber garn.


Engang var det ikke så problematisk at strikke, men som strikning har udviklet sig, er det blevet til en stor industri. I ”gamle dage” strikkede folk med det garn, de fik fra deres egne får. Vi spandt og farvede det med de planter der var omkring os og strikningen skete derhjemme i stearinlysenes skær. Den industrielle udvikling og vores evne til at fremstille næsten alt, har ændret den måde vi lever på og måden vi strikker på. I dag køber vi garn der er fremstillet på kæmpe kommercielle fabrikker i lande langt væk, hvor tusindvis af ansatte spinder og farver mange af de kommercielt tilgængelige garner vi kender og elsker. Man kender ikke selv de får hvor ulden kommer fra, man kender ikke spinderierne osv. og garnet man strikker med, kan være så langt fra dets oprindelses sted. Der bruges oseaner af kemikalier i processen med at spinde garn og indfarvning, især petroleum bruges i store mængder.
Træf et valg og indgå kompromiser med dig selv og strik med bæredygtigt garn.
 

Garn skal ikke komme fra dyr der har lidt overlast. Det skal ikke komme fra angorakaniner der er blevet plukket levende som høns. Det skal ikke komme fra får der er blevet sprøjtet med kemikalier for at undgå der kommer utøj i ulden eller markerne de græsser på er sprøjtet.

Vi har lagt vægt på at vores producenter farver med planter eller low-impackt (håndarvet med et minimum af kemikalier). Nogle af de tiltag vi også  har lagt vægt på er anlæg af solceller, genanvendelse af vand flere gange, økologisk dyrkede marker, planteolier ved spindingsprocessen og at det er godt for lokalbefolkningen.


Hvad betyder økologisk garn for dig?
 
Du skal beslutte hvilket niveau af bæredygtighed, miljøhensyn og dyrevelfærd du vil have indflydelse på. Der er ikke noget rigtigt eller forkert, skal det være plantefarvet, low-impackt (syntetisk farvet med meget få kemikalier), eller der står måske økologisk på bandarolen, så kan det være bomuldsmarkerne er blevet dyrket økologisk, men indfarvningen er med kraftige kemikalier. Hver eneste tanke om det, og alle handlinger hjælper, så gør dine valg og ha´ det godt med det.

 

Gå til top